Kies een categorie
Home Blog Trend: witte sneakers

Trend: witte sneakers

Alles over de populairste witte sneakers van 2024 en de mooiste combinaties

 

Witte sneakers zijn onmisbaar in iedere garderobe. Waarom? Heel simpel: witte sneakers kunnen áltijd. Ze zijn tijdloos, zitten lekker comfy en staan onder bijna elke outfit.

Benieuwd naar welke modellen je dit jaar zeker niet mag missen, en hoe je ze kunt combineren? Lees snel verder!

Populaire witte sneakers in 2024

Witte sneakers zijn een typische, blijvende trend die in 2024 opnieuw een prominente rol speelt in de modewereld. Ongeacht leeftijd of geslacht, deze veelzijdige schoenen blijven een favoriete keuze voor velen. Dit jaar zien we een aantal specifieke stijlen die bijzonder populair zijn.

Retro Sneakers

Retro sneakers, geïnspireerd door de sport- en casual schoenen uit de jaren '70 en '80, maken een grote terugkeer in 2024. Deze sneakers hebben vaak karakteristieke details zoals suède accenten, gekleurde strepen en klassieke logo's. Ze bieden een nostalgische uitstraling die perfect is voor liefhebbers van vintage mode. Witte retro sneakers zijn gemakkelijk te combineren met zowel moderne als retro-geïnspireerde outfits, waardoor ze een veelzijdige keuze zijn voor elke gelegenheid.

Dad sneakers

De dad sneakers, bekend om hun dikke zolen en grove uitstraling, blijven een hit. Deze sneakers combineren comfort met een vintage vibe, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor dagelijkse outfits. Ze zijn populair bij zowel jongeren als volwassenen en passen goed bij een relaxte, casual stijl.

Minimalistische sneakers

Voor degenen die de voorkeur geven aan een strakke en eenvoudige look, zijn minimalistische witte sneakers een topkeuze. Deze schoenen hebben een subtiel ontwerp zonder al te veel poespas, wat zorgt voor een tijdloze uitstraling. Ze zijn gemakkelijk te stylen en passen bij vrijwel elke outfit, van jeans tot jurken.

Hoge sneakers

Hoge witte sneakers maken een sterke comeback in 2024. Ze bieden niet alleen extra enkelondersteuning maar voegen ook een stoere en modieuze touch toe aan elke outfit. Deze sneakers zijn perfect voor zowel casual als sportieve looks en zijn ideaal te combineren met jeans of korte broeken, maar voor de dames ook leuk onder een jurk.

Zo combineer je witte sneakers

Witte sneakers zijn ongelooflijk veelzijdig en kunnen op talloze manieren worden gestyled. Hier zijn enkele tips om je witte sneakers optimaal te combineren:

1. Casual chic

Voor een casual maar chique look kun je witte sneakers dragen met een mooie jeans en een eenvoudig T-shirt of blouse. Voeg een blazer toe voor een extra touch van elegantie. Deze combinatie is perfect voor een dagje uit of een informele bijeenkomst.

2. Sportieve look

Voor een sportieve uitstraling combineer je je witte sneakers met een comfy sportlegging en een stoere hoodie of sportjack. Ideaal voor een actieve dag of lekker thuis. Maak je look helemaal compleet met een paar sportsokken! Iets meet casual, maar toch sportief? Dan vervang je de legging voor een jeans of denim short.

3. Zomer outfit

In de zomer zijn witte sneakers perfect te dragen met korte broeken, rokken of zomerjurkjes. Ze geven een frisse en lichte touch aan je outfit.

4. Winter Stijl

Ook in de winter kunnen witte sneakers prima gedragen worden. Kies bijvoorbeeld voor een hoge variant zodat je enkels lekker warm blijven. Een mooie mom jeans of flared broek met een warme trui en jouw look is compleet!

5. Formele gelegenheden

Hoewel het misschien onverwacht lijkt, kunnen witte sneakers ook gedragen worden bij formelere gelegenheden. Combineer ze met een nette pantalon en een overhemd of een mooi jurkje of rok. In onze blog over sneakers dragen naar een bruiloft lees je meer tips!

Witte sneakers: in de zomer én winter

Een van de grootste voordelen van witte sneakers is hun veelzijdigheid gedurende het hele jaar. Ze kunnen zowel in de zomer als in de winter gedragen worden en passen bij elk seizoen.

Zomer

In de zomer zijn witte sneakers ideaal omdat ze licht en luchtig zijn. Ze passen perfect bij zomerse outfits en zijn comfortabel voor lange wandelingen of dagjes uit. Hun frisse en schone look complimenteert zomerkleding en zorgt voor een stijlvolle afwerking.

Winter

In de winter kunnen witte sneakers een opvallend element zijn in je garderobe. Ze brengen een helder en fris accent in de donkere wintermaanden. Zorg ervoor dat je kiest voor waterbestendige materialen of behandel je sneakers met een beschermende spray om ze tegen vocht en vuil te beschermen. Draag ze met warme sokken en winterkleding voor een comfortabele en modieuze winteroutfit.

Witte sneakers trend voor het hele gezin

Kortom, witte sneakers zijn een musthave voor iedere garderobe. De keuze uit de verschillende modellen is reuze, zodat er altijd een paar tussen zit dat aan jouw wensen voldoet. Shop eenvoudig witte sneakers voor het hele gezin!