Kies een categorie
Home Blog Welke pantoffels passen bij mij?

Welke pantoffels passen bij mij?

Wat zijn goede pantoffels, en welke passen goed bij mij? Lees onze blog!

De dagen worden korter en de avonden kouder. Hoe fijn is het om na een lange dag thuis te komen, je schoenen uit te trekken en je vermoeide voeten in een paar comfortabele pantoffels te hullen? Kaarsjes aan, een kopje thee erbij en lekker op de bank kruipen. Net zo welkom zijn ze wanneer je ’s ochtends uit je warme bed stapt, en je pantoffels je behoeden voor de koude vloer.

Elk seizoen heeft zo zijn charme, en in de koude herfst- en wintermaanden zijn een paar goede pantoffels je beste vrienden. De juiste sloffen houden je comfortabel, warm en bieden ondersteuning wanneer je er veel op loopt.

In deze blog vertellen we je over de verschillende kenmerken, materialen en soorten pantoffels zodat jij dit najaar de beste pantoffels die perfect bij jou passen kunt bemachtigen!

Wat is het verschil tussen pantoffels en sloffen?

First things first: pantoffels en sloffen worden vaak door elkaar gebruikt. Best begrijpelijk, omdat mensen het als synoniem zijn gaan beschouwen en beiden bedoeld zijn om je voeten warm en comfortabel te houden. We maken inmiddels niet echt onderscheid meer, maar toch zit er een verschil tussen sloffen en pantoffels.

Pantoffels: hebben een stevige en wat ruwere zool, geven steun, kunnen ook buitenshuis gedragen worden en zijn vaak instap-modellen
Sloffen: hebben een zachte en wat slappere zool, zijn gemaakt van zachte en buigzamere materialen, omsluiten de gehele voet, worden alleen binnenshuis gedragen

Welke pantoffels zijn het beste?

Welke pantoffels het beste bij jou passen, hangt natuurlijk af van verschillende factoren. Daarom zijn er ook allerlei soorten pantoffels en sloffen verkrijgbaar. Denk aan een open of dichte hiel, zachte of harde zool en de verschillende materialen zoals leer of textiel.

Welke soorten pantoffels zijn er?

Scapino staat al jaren bekend als dé pantoffelkoning! We hebben het hele jaar door een ruime keuze uit verschillende soorten. We maken onderscheid tussen een aantal pantoffels/sloffen:

Wat is het beste materiaal voor pantoffels?

Pantoffels zijn er in verschillende materialen. Bedenk van te voren of je de pantoffels voornamelijk thuis gebruikt, of er ook mee naar buiten gaat. Houd er daarnaast rekening mee of je snel last van koude voeten hebt, of juist snel zweetvoeten krijgt. Het materiaal van de slof heeft hier invloed op.

Van suède of leer
Pantoffels van leer en suède (de onderkant van leer) zijn sterk van materiaal, houden je voeten warm, nemen vocht op én ventileren. Dankzij al deze natuurlijke eigenschappen zullen je voeten warm, droog en comfortabel blijven.

Kies bijvoorbeeld voor Spaanse sloffen van suède voor binnenshuis, of leren muilen om zo in te stappen wanneer je even in de tuin in moet of een rondje met de hond gaat lopen.

Met wol
Zeker zijn van dé beste pantoffels? Kies dan voor een variant met wol of lamsvacht. Ze zijn wat prijziger, maar dankzij het natuurlijke materiaal hebben deze sloffen een goede isolerende werking en wordt vocht optimaal geabsorbeerd. Daarnaast ventileert het materiaal goed, en wordt het opgenomen vocht snel aan de buitenlucht afgestaan. Zo blijven je voeten warm in  winter, maar heeft het ook een verkoelend effect in de zomer.

Van textiel of synthetisch materiaal
Pantoffels van textiel of vilt zijn wat lager geprijsd dan leer of suède, en zorgen dat je voeten lekker warm blijven. In zekere mate hebben ze ook vocht absorberende en ventilerende eigenschappen, voelen ze zacht aan en is het materiaal sterk en slijtvast.

Pantoffels van synthetisch materiaal zijn fijn voor je portemonnee en zijn lekker warm, ténzij je snel last hebt van zweetvoeten. Het materiaal is namelijk niet ademend en vocht wordt minder snel opgenomen.

Vooral wanneer je met blote voeten in de sloffen loopt, kun je last krijgen van klamme voeten.  Als je voeten zweten betekent het dat je lichaam afkoelt. En dit wil je natuurlijk niet wanneer je juist je voeten warm wilt houden. Wanneer jij dus last van zweet- of koude voeten hebt, kun je beter voor textiel of leer kiezen.

Welke pantoffels moet ik kiezen bij zweetvoeten?

Zoals we hierboven al zeiden is het belangrijk om voor een ademend en natuurlijk materiaal te kiezen wanneer je snel last van zweetvoeten hebt. Bijvoorbeeld suède of wol. Vermijd synthetische materialen en imitatiebont.

Vraag je je af welke pantoffels je moet kiezen wanneer je snel koude voeten hebt? Kies dan voor warm gevoerde pantoffels. Bijvoorbeeld die van Hush Puppies, of de Spaanse sloffen van suède. Daarnaast kun je er voor kiezen om (thermo)sokken te dragen voor extra warmte.

Dichte sloffen of instap-pantoffels?

Zoek je sloffen om lekker mee op de bank te kruipen, of praktische pantoffels waar je zo inschiet? Bepaal eerst goed wat je zoekt en laat het dus van de activiteit afhangen.

Dichte sloffen zijn vaak hoger, hebben een dichte hiel en omsluiten de hele voet. Ideaal als je snel koude voeten hebt. Vaak hebben dichte pantoffels een zachtere, flexibele zool. Lekker voor binnenshuis of om mee om de bank te ploffen.

Liever geen dichte sloffen? Kies dan voor pantoffels met een open hiel voor een makkelijke instap. Je schiet er zo even in en uit. Dit is zo’n typische soort pantoffel die je vaak bij mensen bij de achterdeur ziet staan. Instap pantoffels hebben vrijwel altijd een harde zool zodat je er ook mee naar buiten kunt. Ideaal wanneer je even snel de deur uit moet voor de container of een rondje met de hond. Naast praktisch zijn ze uiteraard ook lekker warm!

Met harde of zachte zool?

Op zoek naar sloffen om lekker knus mee op de bank te kruipen? Kies dan voor een zachte zool. Deze zijn alleen geschikt voor binnenhuis.

Liever iets meer stevigheid en wil je zo nu en dan naar buiten kunnen op je pantoffels? Kies dan voor een harde zool. Ze zijn slijtvast en bieden bescherming tegen vocht. Doordat de zool minder flexibel is zijn ze niet zo geschikt om mee op de bank te ploffen.

De meest comfortabele pantoffels

Eerlijk is eerlijk; eigenlijk zijn alle pantoffels lekker comfy. Vooral wanneer je na een lange werkdag je schoenen uittrekt en in je warme sloffen stapt. Toch zijn er een aantal merken die eruit springen waarbij het gaat om comfort, maar ook hoogwaardige materialen en de mate van steun die de pantoffels bieden. Kies voor Hush Puppies pantoffels of Skechers pantoffels wanneer jij verzekerd wilt zijn van écht goede pantoffels.

Goede pantoffels voor je kind

Als je kind lekker binnen aan het spelen is wil je natuurlijk dat hij comfortabel is, maar dat zijn pantoffels ook de nodige bescherming bieden. Denk aan een antislipzool zodat hij niet uitglijdt, en een goede, aangesloten pasvorm zodat hij er niet uitglipt tijdens het lopen.

Voor de kleintjes zijn kinder pantoffels met harde zool een goede optie. Deze hebben een rubberen zool en klittenbandsluiting.

Is je kind al wat ouder en dol op gekke sloffen? Kies dan voor een paar coole dierenpantoffels voor kinderen! Een waar feestje aan je voeten én lekker warm.