Kies een categorie
Home Blog Kun je wandelen op sneakers?

Kun je wandelen op sneakers?

Je sneakers dragen tijdens het wandelen: wel of niet doen?

Is wandelen een van jouw favoriete bezigheden? Voor een wandeling heb je niet veel nodig, maar goede en comfortabele schoenen zijn wél heel belangrijk. Het juiste paar schoenen kan een wereld van verschil maken tijdens het lopen.

Vaak wordt het advies gegeven om speciale wandelschoenen aan te schaffen. Maar waarom zou je dit doen, als je ook prima kunt wandelen op je sneakers? Deze zijn ten slotte ook comfortabel! Toch is dit niet altijd een goed idee. In deze blog leggen we je uit waarom, en wat het verschil is tussen wandelschoenen en sneakers/sportschoenen.

Zijn sneakers en sportschoenen geschikt om op te wandelen?

Voor korte afstanden is het prima om sneakers of sportschoenen te dragen. Bijvoorbeeld tijdens een kleine stadswandeling of een blokje om in de lunchpauze. Toch raden we aan om voor een intensieve wandeling van lange afstand waarbij eventueel ook wat hoogteverschil voorkomt, speciale wandelschoenen te dragen. Deze bieden meer steun en stevigheid.

Ondanks dat sneakers en bepaalde sportschoenen (zoals hardloopschoenen) soms overeenkomsten hebben, zit er wel degelijk verschil tussen deze twee. Ze worden tenslotte elk voor een eigen doeleinde gemaakt.

Wat is het verschil tussen sneakers en wandelschoenen?

Alle soorten schoenen worden ontworpen met een bepaalde functie in gedachten. Er wordt gelet op kenmerken die bijdragen aan een optimale prestatie binnen desbetreffende sport of activiteit waarvoor de schoen bedoeld is. Logischerwijs verschillen deze kenmerken per sport of activiteit.

Het grootste verschil tussen sneakers en wandelschoenen zit in de ondersteuning en bescherming van je voeten.

Wandelschoenen
Wandelschoenen zijn speciaal ontworpen om extra steun en stabiliteit aan je enkels te bieden, waardoor de kans op verzwikking verkleint. Ook hebben ze een stevige profielzool die grip biedt op ieder terrein. Dit voorkomt uitglijden en blessures. Ze zijn zo ontworpen om je wandeling zo comfortabel mogelijk te maken.

Sneakers
Sneakers en sportschoenen hebben meestal een zachte, flexibele zool die minder steun biedt ten opzichte van wandelschoenen. Ook hebben ze vaak een soepel bovenwerk wat vrijwel nooit waterdicht is, waar dat bij wandelschoenen juist wel zo is en deze stugger qua materiaal zijn. Sneakers zijn niet speciaal gemaakt voor het lopen van langere afstanden op onregelmatige ondergronden.

Kortom: een korte wandeling op je sneakers is prima, maar voor lange afstanden worden wandelschoenen aangeraden. In onze wandelschoenen blog lees je welk type het beste bij jou past.

De beste sneakers om mee te wandelen

Wanneer je een dagje uit op de planning hebt waarbij je veel gaat lopen, of je graag een rondje loopt in je pauze zijn sneakers geschikt om te dragen. Vind je het lastig om te kiezen? Wij hebben de beste wandel sneakers dames en wandel sneakers heren voor je op een rijtje gezet.

Er zijn een aantal merken die bekend staan om hun sneakers met hoog comfortgehalte waar jij de hele dag lekker op kunt lopen.