Kies een categorie
Home Blog Schoenentrends lente/zomer voor kinderen

Schoenentrends lente/zomer voor kinderen

De kinderschoenen trends van 2024: van metallic tot felle kleuren

De voeten van je kinderen groeien supersnel. Bijna elk seizoen moet er weer een nieuw paar kinderschoenen komen. Het is tenslotte belangrijk dat ze de juiste schoenmaat dragen, comfortabele schoenen aan hun voeten hebben, en de juiste ondersteuning geboden wordt tijdens het lopen en spelen.

Nu de lente en de zomer voor de deur staan wil je natuurlijk dat de nieuwe schoenen van je kroost lekker zitten, passen bij het mooie weer én helemaal trendy zijn. Benieuwd welke meisjes schoenen en jongens schoenen helemaal in zijn in 2024? We vertellen je er alles over in deze blog!

Minimalistische sandalen

Naast alle opvallende kleuren en details zien we bij de kinder sandalen juist ook veel ingetogen kleuren en minimalistische ontwerpen. Ook fijn, want deze kun je eindeloos combineren. Ze staan super mooi bij een linnen zomerjurkje, of onder een chino en een mooie blouse of polo. Met name de Hush Puppies sandalen kind en Hush Puppies kinder slippers zijn razendpopulair.

Sportieve sneakers

Net als bij de dames schoenentrends 2024 en heren schoenentrends van het voorjaar 2024 zien we ook veel sportieve sneakers voor kinderen terugkomen. Vooral de retro sneakers en hoge kinder sneakers, die geïnspireerd zijn op de klassieke basketbalschoenen, zijn helemaal in de mode. Lekker sportief, comfortabel én extra ondersteunend bij de enkels door de hoogte van de schoen.

Lieflijke prints

Hartjes, stippen, bloemetjes en unicorns: de echte meisjes-meisjes kunnen hun hart ophalen dit seizoen met een ruime keuze uit allerlei lieflijke printjes. In zachte pasteltinten of met een subtiel glittertje.

A touch of metallic

Een opvallend detail wat we dit seizoen veel zien is metallic! Een vleugje glans maakt de kinderschoenen nét een beetje extra af. En laten kids nou net houden van alles wat glimt! Van de welbekende goud- en zilverkleuren tot trending paars en roze. Met een touch of metallic steelt jouw kleine zeker de show dit voorjaar.

Chunky sneakers met grove zolen

Chunky sneakers, ook wel dad sneakers genoemd, zijn al langere tijd een grote hit. Deze schoenen hebben opvallende, grove zolen en zijn lekker stoer. Ze geven een echt statement aan de outfit van je kind en bieden daarnaast de nodige steun en demping. Wel zo fijn tijdens het spelen. Met dad sneakers voor je kind zit je dus zéker goed.

Lekker gek doen

Is het motto van jouw zoon of dochter ‘’hoe gekker, hoe beter’’? Dan zitten ze dit seizoen helemaal goed. Want naast de opvallende kleuren kunnen ze nu echt álles uit de kast trekken. Van schoenen met lichtjes in de zolen tot wieltjes of pailletten of misschien wel alles tegelijk: de meest opvallende kinderschoenen zien we deze lente en zomer vaak voorbijkomen.

Opvallende kleuren en neon

Kinderen zijn dol op kleur. Uiteraard zijn witte sneakers voor je kind ideaal omdat ze overal bij passen, maar een kleurrijke schoen kan dit voorjaar zeker niet ontbreken in de schoenenkast van je zoo of dochter. Naast metallic zien we dit seizoen ook veel opvallende kleuren. Maak een statement met color block sneakers of ga voor felle neon kleuren.

Cowboylaarsjes voor de allerkleinsten  

Net als bij de dames zien we voor meisjes ook veel cowboylaarsjes in het modebeeld verschijnen. Lekker stoer en superleuk onder haar favoriete jurk of rok. Met meisjes cowboylaarzen zit jouw dochter deze lente zeker goed. Kies voor neutraal beige óf juist lekker opvallend in combinatie met de metallic trend.

Bekijk alle kinderschoenen online of kom langs in een van onze winkels.