Kies een categorie
Home Blog Hoe draag je een jurk in de winter?

Hoe draag je een jurk in de winter?

Tips om je jurk in de winter te dragen en te combineren met schoenen

Dat het straks weer wat kouder en natter gaat worden, betekent natuurlijk niet dat je je favoriete (zomer)jurk in de kast hoeft te laten hangen. Sterker nog, je kunt een jurk juist heel leuk dragen en combineren in de winter!

Daarnaast is een jurk een ideale oplossing wanneer je niet weet wat je moet dragen. Geen gedoe over welke top of blouse je op je jeans moet dragen en welk jasje daar dan weer bij past. Ben jij benieuwd hoe je een jurk in de winter draagt? Wij geven je tips!

Tips om je jurk in de winter te dragen en te combineren

  • Draag een trui over je jurk
    Een leuke manier om je favoriete jurk in de winter te dragen, is door er een trui overheen aan te trekken. Je jurk verandert hierdoor als het ware in een soort rokje! Je kunt er mooie accessoires bij dragen zoals een tailleriem, waar je de trui of sweater als het ware onder ‘’stopt’’. Hierdoor wordt je silhouet mooi benadrukt.

    Heeft je jurk een printje? Kies dan voor een trui of sweater in één van de kleuren uit het palet van je jurk. Een trui staat dus super leuk over een jurk, en geeft je een beetje extra warmte in de winter!
  • Kies voor een lange jurk met boots
    In de koude wintermaanden zijn lange jurken makkelijker te stijlen dan korte exemplaren.  Daarnaast maak je met een maxi jurk meteen een statement! Kies voor een variant met lange mouwen en combineer ze met een paar dames cowboylaarzen of hoge dames laarzen.
  • Een blazer of biker jack
    Vind je het idee van een trui over je jurk niet zo leuk, maar wil je wel een extra laagje toevoegen voor wat warmte? Draag dan een mooie blazer over je jurk of kies juist voor een stoer jack . Een leren jasje staat super leuk op een lange jurk met print. Een paar stoere dames biker boots eronder en jij bent klaar om het koude weer te trotseren in stijl!

    Combineer een maxi jurk met een kort jack, en kies bij een midi jurk juist voor een langere jas om je figuur zo goed mogelijk uit te laten komen.

  • Kies voor warme materialen
    Heb jij het snel koud? Dan is het sowieso verstandig om te kiezen voor een jurk met lange mouwen. Waar je in de zomermaanden het liefst luchtige stoffen zoals katoen of linnen draagt, kun je in de koude wintermaanden kiezen voor warme materialen zoals wol of acryl. Een jurk van wollig materiaal staat supermooi met een paar haklaarzen voor een classy look.

Wat draag je onder een jurk in de winter?

We hebben verschillende stylingopties benoemd om je jurk in de winter te combineren. Vraag je je af wat je onder een jurk draagt in de winter? Ook daarin zijn verschillende opties.

Een korte jurk kun je in de winter ook prima doordragen door ‘m te stylen met een panty en een paar hoge laarzen. Zo blijven je benen lekker warm. Je hebt keuze uit verschillende diktes van een panty. Wanneer je het snel koud hebt kun je ook kiezen voor een legging.

Draag voor nog meer extra warmt een shirt of hemdje onder je jurk zodat jij comfortabel én stijvol de koude maanden doorkomt.

Welke schoenen onder jurk winter?

Op koude voeten zit natuurlijk niemand te wachten. Tuurlijk, dikke sokken zijn een uitkomst, maar we begrijpen dat je ook graag een paar mooie schoenen onder je jurk wilt dragen. Gelukkig staan een paar laarzen prachtig onder een jurk! In onze collectie vind je verschillende dames laarzen; van hoog tot laag, met een hak of juist plat.

Liever een stoere look? Kies dan voor een paar mooie boots. Denk aan dames biker boots of dames Chelsea boots.