Kies een categorie
Home Blog Hoe draag je heren loafers?

Hoe draag je heren loafers?

Wat zijn loafers en met welke broek combineer je ze? Je leest het in onze blog

Heren loafers zijn veelzijdige, nette schoenen die je zowel casual als chic kunt dragen. Je kunt er dus allerlei kanten mee op. Met name in het voorjaar en de zomer zijn de opties eindeloos. Ben jij benieuwd hoe je je heren loafers moet combineren met een broek, of welke sokken je er het beste in kunt dragen? Lees snel verder!

Wat zijn loafers?

We beginnen bij het begin. Wat zijn loafers precies? Het zijn klassieke instappers waarvan de geschiedenis al meer dan 100 jaar teruggaat. Ze waren in eerste instantie vooral populair onder studenten in de VS, als een soort collegeschoen.

Door de jaren heen zijn er verschillende varianten van de klassieke loafers ontstaan. Denk aan versieringen zoals kwastjes, strikjes of het kenmerkende band over de wreef. Alle loafers kenmerken zich door een aantal typische eigenschappen;

  • Loafers zijn lage instap-schoenen die de enkels bloot laten
  • Loafers hebben geen veters of rits. Het zijn slip-on schoenen waar je zo instapt
  • De meeste loafers hebben een lage, kleine hak

De beste combinaties

Loafers zijn perfecte schoenen voor zakelijke looks, maar kun je ook heel goed combineren met je casual outfit. Let er wel op dat de meeste loafers casual gedragen kunnen worden, maar niet alle casual loafers kunnen chic gedragen worden.

Kies voor zwarte loafers heren of loafers heren blauw.  Een fijne basiskleur waar je allerlei kanten mee op kan.

Wat voor broek draag je met loafers?

Welke broek je het beste bij je instappers kunt dragen hangt natuurlijk af van de stijl van je loafers, en of je een casual of meer geklede look wilt creëren. In principe staan loafers altijd goed onder een chino. Draag je daar een net overhemd boven, heb je meteen een nette outfit te pakken. In combinatie met een polo is het juist weer wat sportiever.

Om je op weg te helpen hebben we een paar looks voor je op een rijtje gezet.

Loafers dragen: met of zonder sokken?

Wil jij je nieuwe loafers gaan dragen en vraag je je af of je wel of geen sokken moet dragen? De keuze is aan jou! In de zomer of bij een broek waarbij je enkels duidelijk zichtbaar zijn, is ons advies om geen zichtbare sokken te dragen. Kies voor een no-show sok om zweetvoeten te voorkomen.

Draag je een pak, of is het bijvoorbeeld een koude dag? Dan kun je er ook voor kiezen om hogere sokken in je loafers te dragen. Kies voor sokken in dezelfde kleur van je schoenen, zodat de aandacht naar je loafers blijft gaan.

Kortom: met een loafer kun je alle kanten op. Voor formele gelegenheden, zoals een bruiloft of zakelijke bijeenkomst, zijn deze schoenen altijd een goed idee. Kies dan voor een chic of gekleder exemplaar. Maar ook voor een alledaagse of preppy look zit je met loafers helemaal goed.

In onze collectie shop je verschillende heren loafers. Van beige heren loafers, bruine loafers heren tot zwart en blauw. Van suède of juist gladleer. De keuze is reuze!

Benieuwd naar meer inspiratie? Je leest er alles over op onze heren schoenen lente/zomer 2024 blog.